Descrierea evenimentului

Descrierea evenimentului

Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii îşi propun să aducă în discuţie una dintre controversele secolului XXI, ale unei societăți aflate în continuă dezvoltare: aspectele privind libertatea mass-media si viata privata, tratând acest subiect atât în profunzimea sa cât și comparativ cu limitele libertatii de exprimare. Această temă este una de interes general, aflată într-o continuă expansiune, România fiind printre statele cele mai vulnerabile la atacurile mass-media, având astfel o adevarata problema in ceea ce priveste separarea vietii private de cea publica.

O relevanta deosebita o are atunci cand invadarea si expunerea vietii private este in beneficiul publicului sau dezvaluie o ilegalitate. Atunci cand faptele prezentate sunt sau pot fi periculoase pentru alte persoane sau cand este prezentata o infractiune comisa, mass-media poate sa incalce dreptul la viata privata. Din cauza problemelor pe care le poate genera într-o societate modernă, dorim să aducem la cunoștință, principalele aspecte și particularități ce caracterizează acest fenomen, reglementările naționale și internaționale în materie precum și mijloacele legale de combatere.

Domeniul juridic este direct vizat de această temă, având în vedere sarcina ce revine sistemului de drept de a se adapta constant la modificările produse în societate. Prin prevenire dar și prin sancționare, sistemul juridic incriminează abuzurile mass-media si le combate prin intermediul organelor specializate. Imaginea de ansamblu oferită participanților implică și o stabilire clară a legăturii acestui subiect cu domeniul juridic.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>